TIP: Život v kancelárii by mohol byť bez stresu

TIP: Život v kancelárii by mohol byť bez stresu
Aromaterapia 2017-11-28

Stres a spôsobuje až 23% srdcovo-cievnych ochorení. Jedným z prírodných a moderných spôsobov liečby sú aj esenciálne oleje. Spomaľte a spoznajte liečivé účinky aromaterapie. Technologický pokrok napreduje exponencionálnou rýchlosťou. Nadľudské výkony očakáva od nás nielen spoločnosť ale aj my sami a latku sme si nasadili utopisticky vysoko. Niet divu, že milióny ľudí dnes trpia na civilizačné ochorenie 21. storočia – stres.

Naučte sa zvládať stres

Žiť celkom bez stresu sa podľa odborníkov nedá. Rizikové faktory však môžeme znížiť na minimum a naučiť sa so stresom efektívne bojovať. Existujú dva typy stresu. K najbežnejším fyzickým príznakom stresu patrí zvýšený tlak a zrýchlený pulz, z psychických symptómov je to utrápenosť, záchvaty paniky, vyčerpanie, poruchy spánku, ale aj hnev, plačlivosť, podráždenosť či pocit beznádeje. Dlhodobé vystavenie stresu môže poškodiť mozog a viesť k závažným ochoreniam. Prinášame vám pár dobrých tipov, ktoré vám pomôžu zvládať stres účinne a efektívne:

• DOSTATOČNÝ A KVALITNÝ SPÁNOK
• PRAVIDELNÉ CVIČENIE, ODDYCH, SMIECH
• NEBUĎTE PERMANENTNE „NA DRÁTE“
• ZDRAVÁ STRAVA A MEDITÁCIA

esenciálne oleje relax

Používajte aj esenciálne oleje, radí odborník

Spolu s meditáciou, cvičením a tvorivou činnosťou sa preukázala ako nesmierne efektívna v boji proti stresu liečba aromaterapiou. Praktikuje sa najmä inhaláciou a masážou častí tela esenciálnymi olejmi, 100% prírodnými výťažkami z liečivých bylín a stromov. „Existuje široká paleta esenciálnych olejov, ktoré Vám bez vedľajších účinkov pomôžu nielen na fyzickej ale aj mentálnej a duchovnej úrovni. Pomôžu skoncentrovať myseľ, uvoľniť nervové napätie, upokojiť hnev, pozdvihnúť náladu, dodajú vám vnútornú silu a odvahu a naštartujú kreatívne myslenie. Fyzickému telu uľavia od bolesti a kŕčov a majú preukázateľne pozitívne účinky na obranyschopnosť, hormonálnu aj nervovú sústavu,hovorí líderka Martina Kubicová, zo spoločnosti Bodhi, ktorá sa zaoberá prírodnou kozmetikou a aromaterapiou.

Aromaterapia v najväčších firmách. Povinne.

Meditáciu, šport či varenie ako spôsob odbúrania stresu si už top manažéri najväčších firiem povinne odskúšali. Najnovšie sa lídri firiem snažia pozitívne ovplyvniť ovplyvniť pracovnú klímu prírodnou cestou. Aromaterapiou. Zapnutý aromadifúzer  a esenciálny olej vybraný aromaterapeutkou na daný deň dnes už nie je rarita. Aromaterapie pomáha efektívne zbaviť sa stresu, povzbudí zmysly a navodí dobrú náladu. Esenciálne oleje pôsobia antisepticky a antibakteriálne, môžu dezinfikovať miestnosť a tým ju zbaviť choroboplodných zárodkov, zodpovedných za mnohé ochorenia. Skúsenosti s esenciálnymi olejmi má aj 37-ročná Jana pracujúca v Bratislave. „Raz som do kancelárie priniesla malý aromadifuzér a svoj obľúbený esenciálny olej Sladký pomaranč.“ Jana veľmi rýchlo postrehla, že vône esenciálnych olejov pôsobia podprahovo aj na ľudské emócie. „Od tej chvíle kolegov pri vstupe do kancelárie prekvapí príjemná vôňa a pozitívne ich naladí na ďalšiu komunikáciu a riešenie pracovných úloh.  Kolegovia, ale ale aj šéf sa radi usmeju a spýtajú: Čo ti tu tak pekne voní?

esenciálne oleje relax

Liečivé byliny a ich vplyv na pocit stresu

Na odbúranie stresu slúži viacero bylín. Väčšinou v prírode nájdeme efektívne riešenia na mnohé zdravotné problémy a nemusíme hľadať sofistikované chemikálie v lekárni. Esenciálne oleje sú 50 až 70-krát silnejšie a efektívnejšie než samotné bylinky a tak si okrem emócií poradia aj s vážnymi zdravotnými problémami

Ako na to?

Liečba éterickými olejmi je možná inhaláciou (vdychovaním silice rozptýlenej vo vzduchu, naparovaním), lokálne (potieraním a masážou pokožky, pridaním do kúpeľa, obkladmi) alebo vnútorne (konzumácia ako potravinový doplnok). Ich prenikanie cez pokožku je pomalšie a rozptýlenejšie. Viac informácií ako používať senciálne oleje

2 kvapky pokoja, 3 kvapky odvahy…

Inšpirujte sa tisícročnými skúsenosťami a vyskúšajte esenciálne oleje:

• pre povzbudenie a sviežu myseľ, odvahu, kreatívne myslenie: pomaranč, bergamot, rozmarín, citrónová tráva, mandarínka, eukalyptus, petitgrain, zázvor
• na upokojenie, harmonizáciu, pri psychickom vypätí a strese:
ruža, levanduľa, ružové drevo, pačuli, santalové drevo, ylang-ylang, jazmín
• prečistenie, dezinfekcia vzduchu, pre lepšie dýchanie, pri chrípke a nachladnutí : kajeput, eukalyptus, mäta, čajovník (tea tree), cédrové drevo, klinčeky, zázvor
• oleje s afrodiziakálnymi účinkami: jazmín, patchouli, ylang-ylang, neroli, koriander, zázvor

Dbajte na kvalitu

V duši každej rastliny je obsiahnutá jedinečná kombinácia až stoviek aktívnych liečivých látok. Moderná medicína doposiaľ tieto komplexné zlúčeniny nedokáže rovnocenne napodobniť. Dá sa však napodobniť ich vôňa a preto sa vyvarujte použitiu syntetických a riedených napodobenín.

DǑLEŽITÉ! Na flakóniku z tmavého skla vždy hľadajte nápis “ESSENTIAL OIL” (oleje s označením fragrance oil  nie sú čisto prírodné výťažky, pokojne ich ignorujte) a rovnako musí obsahovať latinský názov rastliny. 

Je nesmierne dôležité, aby ste pracovali s čistými, 100% prírodnými esenciálnymi olejmi. V opačnom prípade svojmu zdraviu viac uškodíte ako pomôžete,” hovorí Martina Kubicová, v spoločnosti Bodhi, zodpovedná za produkty aromaterapie.

Kvalitné esenciálne oleje kúpite na stránke www.bodhispa.sk

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!