Aroma náramky a prívesky

Aroma náramky a prívesky
Aromaterapia 2020-02-10

Aroma bižutéria

Hlavnými metódami aromaterapie sú rozptyľovanie esenciálnych olejov do priestoru alebo na pokožke (v kozmetických prípravkoch alebo rastlinných olejoch). Tak nám aromaterapia a esenciálne oleje pomáhajú ovplyvňovať našu náladu, zdravie a emócie. Dokážu rozptýliť naše obavy, utíšiť stres, odohnať smútok v sychravý bezútešný deň alebo posilniť naše telo i dušu. Ale čo robiť vo chvíli, keď kozmetika s esenciálnymi olejmi nie je po ruke? Napríklad keď sme v škole, študujeme v knižnici alebo trávime čas na cestách? Čo robiť, ak Vás pri ceste autom alebo v škole náhle prepadne migréna? Vtedy si nemôžete proste vybaliť aroma-lampu a miešanie esenciálnych a rastlinných olejov tiež nie je možné. A predsa existuje spôsob ako si aromaterapiu vziať so sebou na cesty a mať ju stále so sebou. Je ním aromaterapeutická bižutéria z lávových kameňov. Je účinná a navyše aj dobre vyzerá. Vďaka nej si užijete krásne vône a terapeutické účinky esenciálnych olejov, nech ste kdekoľvek.

Prírodné materiály - Lávové kamene

Existujú prírodné materiály, ktoré sú vhodné na použitie s esenciálnymi olejmi. Medzi takéto materiály patrí lávový kameň. Lávový kameň je presne to, čo hovorí jeho názov. Je to stuhnutá láva, ktorá je niečo ako krv zeme. Jeho vlastnosťou je, že výborne vstrebe a následne uvoľňuje esenciálne oleje A okrem toho skvele vyzerá. Preto sa považuje za materiál číslo jedna pre použitie v aromaterapeutickej bižutérii. 
Ďalším vhodným materiálom na aromaterapiu je nepálená hlina alebo prírodný filc z vlny (nie syntetický).
 

aroma naramokKedy je vhodná aroma-bižutéria?

  • Ak máte nový esenciálny olej a jeho vôňu tak milujete, že by ste ju chceli mať stále so sebou
  • Ak si chcete rýchlo pomôcť uľaviť od migrény alebo cítite prvé príznaky chrípky, bolesti krížov alebo menštruačné bolesti
  • Ak ste na cestách - do auta, lietadla, vlaku apod.
  • Ak trávite veľa času mimo domova alebo kancelárie (v škole, na pracovných stretnutiach, v knižnici, v co-workingových kanceláriách, v kaviarňach)
  • Do spoločnosti alebo na rande - pre mužov aj pre ženy
  • Do prírody - ako prírodný repelent s esenciálnymi olejmi

Pre koho je vhodná bižutéria z lávových kameňov?

 
Aroma bižutéria je vhodná pre ženy, pre mužov aj väčšie deti (ak už nehrozí, že budú náramok oblizovať). Korálky z lávových kameňov vyzerajú veľmi pekne a prírodne, majú krásnu matnú čiernu farbu. To z nich robí skvelý doplnok vhodný pre všetky vekové kategórie, rovnako pre mužov aj pre ženy. Bižutéria z lávových kameňov má najrôznejšie podoby, stačí si len vybrať bižutériu, ktorá doplní váš štýl. Ak ste zástancom boho alebo etno štýlu siahnite po náhrdelníku so strapcom. Prívesok z lávového kameňa zavesený na retiazke je zase veľmi elegantný a hodí sa aj k formálnemu outfitu. Jemný náramok z lávových kameňov je rovnako univerzálny.
 
A nezabudnite ani na svojich najbližších. Kúpte voňavý náramok aj ako darček pre manžela. Lávové kamene sú štýlové a aj on určite ocení prírodnú lekáreň, ktorú môžu nosiť so sebou. Pre mužov sa hodia aroma-náramky, ktoré sú len z lávových kameňov alebo zmiešané s niektorým z "mužských" polodrahokamov, napríklad tigrím okom. Nevynechajte ani deti, tie sa tiež radi parádia. A aromaterapia na náramku im môže pomôcť ukľudniť sa počas stresujúcej skúšky v škole alebo sa lepšie sústrediť na učenie počas sychravého dňa.
 

Ako použiť aroma náramok

Použitie je veľmi jednoduché. Na náramok z lávových kameňov naneste 1-2 kvapky esenciálnych olejov. Môžete použiť len jednu silicu, viac silíc alebo 1-2 kvapky zmesi esenciálnych olejov. Čím viac kvapiek, tým dlhšie budú z náramku voňať. Na použitie s voňavou aroma-bižutériou nemusíte esenciálne oleje riediť v rastlinných olejoch, môžete ich použiť neriedené. Po nanesení odporúčame nechať éterické oleje chvíľu vstrebať do lávového kameňa, aby ste si olejmi nezamastili oblečenie alebo si nepodráždili pokožku. Nie všetky éterické oleje sú totiž vhodné na kontakt s pokožkou v neriedenom stave. 

 

Ako dlho vydrží náramok z lávových kameňov voňavý?

Éterický olej vydrží na náramku niekoľko hodín až dní. Záleží od konkrétneho esenciálneho oleja. Niektoré silice sú rýchlo prchavé, napríklad jazmín, mandarínka. Niektoré éterické oleje sa naopak odparujú pomaly a z aroma-náramku ho budete cítiť aj na druhý deň (napríklad esenciálny olej klinčeky).

 

Aké esenciálne oleje sú vhodné na použitie s aroma-bižutériou?

Pre použitie esenciálnych olejov na náramkoch alebo náhrdelníkoch z lávových kameňov platia rovnaké pravidlá ako pre použitie v aromalampách. Prečítajte si v popise éterických olejov, či sú vhodné pre váš stav, vek apod. Ak silica nie je vhodná na aromaterapiu pre deti, nedávajte ho deťom ani na aroma - náramok, ak trpíte vysokým krvným tlakom, nemali by ste používať silicu z klinčekov ani na voňavý náhrdelník apod.
 

KÚPIŤ TU: AROMA ŠPERKY»

 
Dúfame, že vám aromaterapia teraz prinesie viac voňavých chvíľ v živote a zlepší vaše zdravie a náladu.

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!