Sójové sviečky – Hit Vianoc!

Sójové sviečky – Hit Vianoc!
Aromaterapia 2014-12-13

 „Lepšie je zapáliť čo len malú sviečku, ako preklínať tmu.“ (Confucius)

Už od stredoveku sa sviečka používala ako jednoduchý zdroj svetla, teda jej primárnou úlohou bolo svietiť. Dnes nám však sviečky okrem svetla vedia dať oveľa viac. Svojím dizajnom a farbami zdobia interiér, pomáhajú relaxovať, navodzujú romantickú atmosféru a rôznymi vôňami spríjemňujú prostredie. 

Čo nevidieť tu máme Vianoce a okrem vianočného stromčeka, kapra a medovníkov k nim neodmysliteľne patria aj sviečky. Či už na adventnom venci, na vianočnej jedličke, na štedrovečernom stole alebo na vianočných trhoch. Vianoce sú sviatky žiariacich svetielok. Už od dávna boli sviatkami svetla a zimného slnovratu. Svetlo sviečok vytvára neopakovateľné čaro Vianoc. Nie je však sviečka ako sviečka. V dnešnej dobe je trh presýtený všakovakými druhmi sviečok, je však dôležité vedieť si vybrať tie správne.

Hitom tohtoročných Vianoc sú sójové sviečky. Pýtate sa prečo?Sojove pole

Sójové sviečky sú vyrobené zo sójového vosku, ktorý sa získava zo sójového oleja. Sójový vosk má nižšiu teplotu topenia ako ostatné vosky, preto sú sójové sviečky predávané väčšinou v zaujímavých a dizajnových sklenených obaloch. Vďaka nižšej topiacej teplote však dokážu miestnosť a priestor prevoňať rýchlejšie. Sójový vosk je dostupný vo forme guličiek alebo vločiek, ktoré sú biele a nepriehľadné. Sviečky zo sóje majú veľa pozitív. Horia rovnomerne a pomaly, pričom vydržia až o 50% dlhšie ako klasické parafínové sviečky, čo znamená, že dokážu horieť až 40 hodín! Ich kvalita spočíva v tom, že pri horení nezanechávajú nahromadený vosk po stranách, ale pekne rovnomerne horia a vždy vyhorí celá sviečka. Okrem sójového vosku sa do nich pridáva aj zdravý včelí vosk z propolisu. Najväčším plusom týchto sviečok je čistý plameň bez čiernej sadze. Obyčajné parafínové sviečky sú ropné produkty, pri pálení ktorých sa do ovzdušia uvoľňujú rôzne škodliviny. Tie pri častom používaní môžu spôsobiť rôzne zdravotné ťažkosti. Naopak, pri používaní sójových sviečok sa žiadne takéto škodliviny do ovzdušia nedostávajú. 

SkoricaRozprávali sme sa s Petrou (31), ktorá miluje vonné sviečky a používa ich takmer každý deň. „Mám veľmi rada prevoňaný interiér, relax a meditáciu, preto často používam vonné sviečky a tyčinky. Mám však astmatické problémy, ktoré sa mi pravidelným používaním vonných sviečok zhoršovali.“ Petra sa na základe toho rozhodla vyhľadať si o bežne používaných sviečkach bližšie info. Zistila, že parafínové sviečky sú vedľajším produktom ropného priemyslu a uvoľňujú sa z nich škodlivé látky, voľné radikály, ktoré spôsobujú rakovinu, zvyšujú riziko astmy, ekzému alebo iných kožných ochorení. Sviečky z parafínu sú síce lacné, keďže základným materiálom na výrobu je odpad z ropy, ich časté používanie je zdraviu škodlivé. „Preto som sa rozhodla vyskúšať sójové sviečky, ktoré sú nezávadné nie len pre moje zdravie, ale aj pre životné prostredie.“ Odvtedy je Petra verná sójovým sviečkam a aj tento rok bude na jej štedrovečernom stole dotvárať vianočnú atmosféru Sójová sviečka LANKA s vôňou škorice

Ešte stále neviete prečo sójové sviečky? Tak si to prehľadne zopakujeme:

  • sú ekologické, pretože sója je plno obnoviteľný zdroj
  •  sú bezpečné pre naše zdravie i životné prostredie
  • neobsahujú parafín, ktorý uvoľňuje do ovzdušia škodlivé karcinogény
  •  horia rovnomerne bez hromadenia vosku po stranách
  • horia čistým plameňom a nezanechávajú čierne sadze
  • horia 2x dlhšie až 40 hodín!

Pre spríjemnenie atmosféry pri štedrovečernom stole v kruhu rodiny a prevoňanie Vášho príbytku Vám BODHI prináša až 6 neodolateľných prírodných aróm sójových sviečok – jemne sladký žltý melón, svieži zelený čaj, exotický figovník, zmyselný jazmín, osviežujúcu citrónovú trávu a ak sa neviete rozhodnúť, tak pre Vianoce typickú vôňu, jemnú sladkú škoricu. Objednajte si sójové sviečky a urobte si tento rok voňavé Vianoce!

Horiace sviečky

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!