Starostlivosť o pleť

Rss

Medzi mnohé pozitíva, ktorými si vás telové oleje získajú patrí ich všestranné využitie.

Používanie telových olejov nie je žiadnou novinkou posledných pár rokov. Ich história siaha ďaleko do minulosti. Už pôvabná a krásna Kleopatra poznala priaznivé účinky olejov, nazývaných aj "tekuté zlato" a pravidelne ich  používala nielen na účinnú hydratáciu a regeneráciu pokožk

čítajte ďalej

Dnešná doba je uponáhľaná vo všetkých smeroch. Veľakrát si nenachádzame čas ani na prípravu zdravého jedla, nie to ešte na kvalitnú starostlivosť o svoje telo. To najviac trpí pri teplotách okolo
10 °C. Naša pokožka sa vtedy oveľa viac vysušuje a tvrdne...

čítajte ďalej

Masáž je jedným z najstarších liečebných prostriedkov v histórii ľudstva. Dokáže zmierniť a odstrániť bolesť pohybového aparátu, uvoľniť svalové napätie, rozprúdiť krvný obeh aj lymfu a naštartovať imunitu. Po náročnom dni zaženie stres aj úzkosť, zresetuje myseľ a v jednom kroku zharmonizuje telo aj dušu. Efekt masérskych techník výdatne podporujú masážne oleje s prírodným zložením a aromaterapeutickými účinkami. Z masáže načerpajú vitalitu nielen vrcholoví športovci a nadšenci zdravého životného štýlu, ale aj tí, ktorí túto oblasť zanedbali.

čítajte ďalej
21 Oct / 2016

Najlepší krém na ruky

Pri teplote pod 8 °C pokožka v dôsledku zníženej produkcie lipidov stráca prirodzený ochranný film. Najvyšší čas otestovať krémy na ruky, ktoré nás budú sprevádzať najbližšie týždne. V sychravejšom období radia odborníci prejsť na krémy s mastnejšou a hutnejšou konzistenciou a poctivo krémovať, hydratovať a premasťovať od hlavy až po päty – ruky nevynímajúc.

čítajte ďalej

Telové mlieka pokožku hydratujú, zvláčňujú, upokojujú aj spevňujú. Odborníci neustále prízvukujú, aby sme z ich používania urobili každodenný rituál. Odhliadnuc od týchto základov však stále existuje zopár nejasností o telových mliekach, ktoré komplikujú aj ich výber. Skutočne ich treba používať každý deň? Ako ich správne nanášať? Ktorý si vybrať? Mýty bokom, nastal čas na fakty.

čítajte ďalej
19 Oct / 2021

Soľ do kúpeľa lieči

S príchodom zimnej sezóny prichádza aj potreba sa zásobiť v našich kúpelniach s wellness dobrotkami pre zdravie tela aj duše. Jedným z našich odporúčaní je soľ do kúpeľa.

čítajte ďalej

Na dôležitosť ochrany pokožky pred UV žiarením každoročne apeluje množstvo odborníkov. Ako je to však so starostlivosťou po opaľovaní? Hoci často zostáva v úzadí, opálená dehydratovaná koža po nej priam prahne. Potrebnú vlahu a obnovu po dlhom dni na slnku pleti dodajú telové mlieka.

čítajte ďalej

Prečo telové oleje dokážu lepšie hydratovať než telové mlieka

V posledných rokoch sa telové oleje stávajú čoraz obľúbenejšou voľbou hydratácie nielen suchej pokožky. Vysokokvalitné druhy rastlinných olejov dokážu skrotiť aj veľmi mastnú a problematickú pokožku, či dokonca upokojiť citlivú pleť.....

čítajte ďalej

Tipy na jarnú regeneráciu pokožky

Blížiaca sa jar je obdobím, ktoré sa spája s prebúdzaním novej životnej sily a energie. S prvými slnečnými lúčmi sa v nás ozýva prirodzená túžba po detoxikácii a očiste tela od nahromadených toxínov, ktoré zapríčiňujú nielen únavu či zlú náladu, ale odrážajú sa aj na celkovom vzhľade a stave našej pleti.

čítajte ďalej

Vianočné darčekové sady!