Telové oleje ako účinná forma hydratácie

Telové oleje ako účinná forma hydratácie

Prečo telové oleje dokážu lepšie uhasiť smäd hydratovanej pokožky než telové mlieka

V posledných rokoch sa telové oleje stávajú čoraz obľúbenejšou voľbou hydratácie nielen suchej pokožky. Vysokokvalitné druhy rastlinných olejov dokážu skrotiť aj veľmi mastnú a problematickú pokožku, či dokonca upokojiť citlivú pleť. Pokiaľ ste sa doteraz vyhýbali používaniu telových olejov, možno zo strachu aby vaša pokožka neostala mastná, verte, že sa nie je čoho obávať. Prírodné rastlinné oleje sú prirodzene bohaté na aktívne látky a sú zdrojom veľmi cenných bioaktívnych zložiek. Tie sú podobné tým, ktoré produkuje sama pokožka, čo znamená, že sú kožou veľmi dobre prijímané a hlboko absorbované.

Nepodceňujte silu hydratácie

Alfou a omegou krásnej a zdravej pokožky je pravidelná hydratácia. Voda, ktorá tvorí 70% ľudského organizmu, je pre bunky a zdravie pokožky nenahraditeľnou zložkou zabezpečujúcou jej dokonalú rovnováhu. Pravidelná hydratácia zvonku by sa mala stať samozrejmosťou už od 20. roku života, kedy si už nevystačí sama. Vo všeobecnosti rozlišujeme dve základné skupiny hydratačných prípravkov - telové mlieka a telové oleje. Proces vonkajšej hydratácie však u každej z nich funguje na odlišných princípoch:

Voľba závisí od celkového stavu a textúry pokožky. Viaceré štúdie potvrdili, že telové mlieka nedokážu uhasiť smäd dehydratovanej pokožky tak, ako telové oleje. Je to spôsobené ich zložením, ktoré tvoria vo vode rozpustné látky. Ich výhodou je, že sa veľmi rýchlo (väčšinou hneď po nanesení) vstrebú do kože. Keďže sa voda rýchlo absorbuje, už po niekoľkých hodinách sa môže opäť dostaviť pocit suchej pokožky.

Rastlinné oleje sa svojou stavbou podobajú koži vlastným lipidom, preto im nič nebráni v tom, aby prenikli do najspodnejších vrstiev kože a tam pôsobili. Okrem toho ju zásobujú základnými výživnými látkami, ktoré prepožičiavajú pleti hodvábnu hebkosť a žiarivý lesk. Na vrchnej vrstve kože vytvárajú prirodzenú lipidickú bariéru, ktorá bráni odparovaniu vody, vďaka čomu ostáva hydratovaná po omnoho dlhšiu dobu.

Terapeutické účinky

Prírodné telové oleje obsahujú okrem základných restlinných olejov i vzácne esenciálne oleje, ktoré pomáhajú nielen k zlepšeniu celkového stavu pokožky, ale majú aj výrazný terapeutický účinok na telo i dušu. Mnohé z nich majú antiseptické, dezinfekčné a protizápalové účinky, pomáhajú pri liečbe kožných ochorení, akné, ekzémov či psoriáze. Mnohí z vás, ktorí trpíte nadmernou únavou a nedostatkom energie, oceníte pocity uvoľnenia, relaxácie a pozdvihnutie nálady. Jemné a zmyselné vône pôsobiace ako afrodiziakum navodzujú romantickú atmosféru a prebúdzajú vášeň. 

Ako si vybrať ten správny telový olej

V súčasnosti už nájdete na trhu širokú ponuku telových olejov, preto je dôležité vedieť, ako si vybrať skutočne kvalitný olej, ktorý bude najlepšie vyhovovať potrebám vašej pokožky. Podľa čoho sa teda rozhodovať? Najlepšou voľbou sú telové oleje vyrobené z čistých prírodných produktov bez chemikálií. Pri výbere si najprv treba pozrieť ich zloženie. Na prvých miestach sú vždy uvádzané rastlinné oleje, ktoré tvoria kľúčový základ čistého rastlinného produktu, potom nasledujú pridané éterické oleje a vitamíny. Takisto sa treba uistiť, či vám bude vôňa oleja vyhovovať. Tá závisí predovšetkým od použitých éterických olejov a silíc, ktorých priaznivé účinky si môžete prečítať TU.

NÁŠ TIP: Počas teplejších mesiacov môžete vyskúšať osviežujúci Telový olej a olej do kúpeľa SIAMESE THERAPY s esenciálnymi olejmi z citrónovej trávy a levandule, ktoré pomáhajú zregenerovať sily a nabrať novú životnú energiu. Naopak v chladnejšom období je ideálnou voľbou Telový olej a olej do kúpeľa SPICE THERAPY s obsahom 4 čistých esenciálnych olejov (klinček, čierne korenie, bergamot a limetka),  ktorý vašu pokožku dostatočne hydratuje a prehreje.

Telov0 oleje použitieAko používať telové oleje

Za účelom čo najefektívnejšieho využitia pozitívnych účinkov telových olejov je dôležité vedieť, ako ich správne používať. Oleje je najvhodnejšie použiť hneď po sprche alebo kúpeli, kedy sú póry otvorené a živiny ľahšie prenikajú do hlbších vrstiev kože. Na to, aby sa vám ho podarilo  rovnomerne naniesť, odporúča sa aplikovať na mierne vlhkú pokožku. Je potrebné pripomenúť, že s olejmi treba zaobchádzať opatrne, pretože ich konzistencia je v porovnaní s telovými mliekami tekutejšia. Na celé telo stačí len malé množstvo, ktoré si pred použitím zahrejte v dlaniach (trením o seba), vďaka čomu sa z neho uvoľnia účinné látky a znásobia sa tak priaznivé účinky olejovej starostlivosti.

TIP: Účinok telového oleja znásobíte, ak pred jeho použitím odstránite odumreté epidermálne bunky pomocou šetrného peelingu. Výživné látky lepšie preniknú do najhlbších vrstiev pokožky, ktorá tak ostane zamatovo hebká a hydratovaná.

Čítajte tiež: 10 spôsobov ako použivať telové oleje

Extra hydratácia znormalizuje celkovú mastnotu pokožky

Znie to možno nelogicky, ale aj mastná a problematická pokožka dokáže profitovať z olejovej kúry. Ako je to možné? Ak sa k mastnej pokožke dostane zvonka ten správny olej, tak sa jednoducho prebytočná produkcia mazu automaticky stopne. Takisto mýtus o upchávaní pórov už dávno neplatí.

Telový olej na nohyNÁŠ TIP: Na mastnejšiu a problematickú pleť vyskúšajte Telový olej a olej do kúpeľa FLORAL THERAPY obohatený o esenciálne oleje z upokojujúcej levandule a liečivého harmančeka, ktorý je protizápalová a upokojujúca ingrediencia s osviežujúcim, čistiacim a hojivým účinkom.

Verím, že bez ohľadu na to, čo ste si doteraz o telových olejoch mysleli, vyskúšate ich hydratačné a liečivé účinky na vlastnej koži. Pri pravidelnom používaní výsledok v podobe jemnej, žiarivej a neodolateľne vyzerajúcej pokožky na seba nenechá dlho čakať.

Sledujte aj našu Facebook stránku, kde nájdete množstvo zaujímavých informácií, tipov a rád, ako byť krásna, zdravá, cítiť sa fit a v harmónii s prírodou a okolím, ktoré nás obklopujú. 

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!