10 spôsobov ako používať telové oleje

10 spôsobov ako používať telové oleje

Medzi mnohé pozitíva, ktorými si vás telové oleje získajú patrí ich všestranné využitie.

Používanie telových olejov nie je žiadnou novinkou posledných pár rokov. Ich história siaha ďaleko do minulosti. Už pôvabná a krásna Kleopatra poznala priaznivé účinky olejov, nazývaných aj "tekuté zlato" a pravidelne ich  používala nielen na účinnú hydratáciu a regeneráciu pokožky, ale aj na masáže, telové či vlasové zábaly a voňavé kúpele. Ak máte svoj obľúbený telový olej, prezradíme vám 10 spôsobov, ako ho môžete použiť. 

1. Vyživujúci voňavý kúpeľ

Jedným z najobľúbenejších a najčastejších spôsobov použitia telových olejov je príprava kúpeľa. Napustite si horúcu vaňu, pridajte do vody 5-10 kvapiek oleja a vaša kúpeľňa sa zaraz premení na exotickú oázu harmónie a pokoja. Stačí zavrieť oči a nechať sa unášať na vlnách zmyselných vôní ďaleko od všetkých starostí. Aromatický kúpeľ priaznivo vplýva  na ľudskú psychiku, blahodarne pôsobí na pokožku celého tela, ktorá ostane hodvábne jemná, vyživená a  nádherne voňavá. Kvalitný prírodný olej do kúpeľa by nemal chýbať v žiadnej správnej kúpelni. 

2. Upokojujúce masáže

S pomocou vášho obľúbeného telového oleja si môžete po namáhavom dni, v pohodlí svojho domova  dopriať upokojujúcu masáž, ktorá pomôže zmierniť svalové napätie, zahnať stres a úzkosť a tak zharmonizovať telo i dušu. Nepotrebujete pri tom žiadneho odborníka, hravo to zvládnete aj so svojim partnerom. Počas masáže sa z oleja postupne uvoľňujú jeho prírodné esenciálne zložky, ktoré účinne stimulujú zmysly a navodzujú príjemné emócie, čo priaznivo ovplyvňuje celkový duševný stav a rovnováhu. Nehovoriac o tom, že už samotný dotyk lieči.

NÁŠ TIP: Pre intenzívny pocit relaxácie vyskúšajte BODHI masážne oleje, ktorých základ  tvoria 100% prírodné rastlinné oleje – ryžový a kokosový olej, obohatené o čisté éterické oleje a vitamín E, ktoré zanechávajú pokožku jemnú a vyživenú.

3. Starostlivosť o ruky a nechty

Špeciálnu starostlivosť si zaslúžia aj naše ruky a nechty. Pripravte im aspoň raz do týždňa olejový kúpeľ, ktorý namáhanú pokožku rúk zjemní, prevonia a vytvorí ochranný film, chrániaci kožu pred vysušovaním a nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Nezabudnite aj na ošetrenie kožtičky v okolí nechtového lôžka. Na každý necht vám postačí jedna kvapka oleja, ktorú pomocou vatovej tyčinky alebo pomarančového drievka opatrne a jemne zatláčajte.

TIP: Olej aplikujte najlepšie po kúpeli alebo sprche, kedy je pokožka mäkšia a poddajnejšia.

4. Pedikúra – starostlivosť o chodidlá

Predtým než sa večer uložíte do postele, doprajte svojim nohám regeneračnú a zvláčňujúcu  starostlivosť. Dostatočné množstvo telového oleja naneste na chodidlá, krúživými pohybmi pomaly vmasírujte do pokožky, natiahnite hrubé bavlnené ponožky a nechajte pôsobiť celú noc. Tento spôsob je účinnou prevenciou pred vysušením a popraskaním pokožky nôh, vzniku opuchov a nepríjemných plesňových ochorení. Navyše ich zbaví pocitu únavy, dodá im okamžité osvieženie a prinavráti pocit ľahkosti.

NÁŠ TIP: Telový olej a olej do kúpeľa SPICE THERAPY je skvelou voľbou pre tých, čo majú problém s večne studenými nohami. 100% prírodný olej s obsahom 4 čistých esenciálnych olejov – klinček, čierne korenie, bergamot a limetka, pomáha prekrviť pokožku, čím navodzuje pocity zahriatia.

5. Parfém

Ak sa vyhýbate synteticky vyrábaným parfumom, potom si s prírodnými telovými olejmi prídete na svoje. Stačí ak si nanesiete niekoľko kvapiek oleja na pulzné miesta (napríklad v oblasti krku, za ušami, na zápästí, lakťoch alebo pod kolenami) a ich jemná éterická vôňa vás bude sprevádzať po celý deň.

6. Vlasová starostlivosť – olejová kúra a zábaly

Prírodné telové oleje môžno použiť aj v rámci prirodzenej vlasovej starostlivosti. Intenzívne pôsobia  na regeneráciu suchých a poškodených vlasov, ktorým prinavrátia jemnosť, pružnosť a prirodzený lesk. Pred alebo po umytí si nakvapkajte niekoľko kvapiek oleja do dlaní a opatrne nimi prechádzajte po celej dĺžke vlasov. V prípade suchých a rozštiepených končekov stačí naniesť olej len na spodnú časť vlasov a nechať pôsobiť aspoň 30 minút. Pravidelné používanie olejov reguluje vypadávanie vlasov, zmäkčuje a vyživuje vlasovú pokožku, čím účinne pomáha zastaviť tvorbu lupín.

Telovy olej po holení7. Účinný pomocník pri holení

Bežne používané prípravky na holenie pokožku odmasťujú a zbavujú ju tak prirodzeného ochranného plášťa. Prírodné oleje, ako už bolo spomenuté vyššie, obsahujú množstvo výživných látok, ktoré naopak pokožku chránia a intenzívne hydratujú nielen počas holenia, ale i po ňom. Ich konzistencia zmäkčuje chĺpky a bráni voči vzniku odrenín a poranení. Ďalšou výhodou je, že už nemusíte používať žiadne prípravky „po“ holení. Olej sa postará o dostatočnú hydratáciu pokožky počas holenia i po ňom.

NÁŠ TIP: Na ošetrenie podráždenej pokožky po holení je vynikajúci napríklad Masážny olej Levanduľa a mäta, ktorý dokáže skutočné divy. Esenciálny olej z levandule má protizápalové a antibakteriálne účinky, upokojuje a dezinfikuje. Éterický mentolový olej príjemne chladí a vyvoláva pocit sviežosti.

8. Telový peeling

Zmiešajte organický cukor s telovým olejom v pomere 2:1 a dôkladne premiešajte v miske alebo pohári. V sprche si touto zmesou jemne premasírujte celé telo, nechajte pár minút pôsobiť a dôkladne zmyte vlažnou vodou. Nebudete veriť, aká jemná ostane vaša pokožka.

9. Balzam na pery

Ak chcete, aby boli vaše pery neodolateľné, a zároveň chránené pred nepriaznivými vplyvmi počasia, zmiešajte jednu lyžičku cukru s niekoľkými kvapkami prírodného vanilkového extraktu a telového oleja. Touto zmesou si jemne pomasírujte pery a nechajte chvíľu pôsobiť. Napokon ich opatrne poutierajte navlhčeným obrúskom. Výsledok vás zaručene prekvapí - pery ostanú mäkké, jemné, voňavé a účinne chránené pred slnečným žiarením, vetrom alebo mrazom.

10. Pomoc pre domáceho miláčika

Telový olej môže pomôcť aj vášmu domácemu miláčikovi, ktorý počas letných mesiacov i v chladnom zimnom období trpí suchou a popraskanou pokožkou na labkách. V dôsledku toho im pohyb po horúcom chodníku, alebo zamrznutej a soľou posypanej zemi spôsobuje bolesť. Natrite im labky telovým olejom a vo veľmi krátkom čase sa dostaví úľava spolu s liečivým účinkom. 

Ak vás táto téma zaujala ćítajte tiež: Telové oleje ako účinná forma hydratácie

 

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!