Prírodná kozmetika

Rss
20 Nov / 2014

Ako sa vyrába mydlo?

Report z dielne Bodhi SPA na ručne robené prírodné mydlá 

Sme v malom mestečku juhovýchodnej Ázie na severe Thajska v Chiang Mai. Je osem hodín ráno a slnečné lúče už hrejú tak, ako sa na zemepisnú šírku tesne pod obratníkom patrí.  Toto mesto ukrýva veľa z histórie nedobytného thajského kráľovstva, ale i dielňu na výrobu prírodného mydla....

čítajte ďalej
10 Oct / 2019

Ako sme sadili levandulu

Prvé vlastné polia BODHI v Starej Zagore v BULHARSKU. V novemberi 2019 sme pre Vás vysadili 5000 sadeníc RUŽE Damascénskej a 24.300 sadeníc Levandule.

čítajte ďalej

Každé ročné obdobie so sebou prináša svojich poslov vône. Pri letných slnečných dňoch nám rozvoniavajú jahody, čerešne alebo limetky v „mojitách“. Pozdĺž bazénov a jazier je cítiť vôňa kokosových olejov v opaľovacích krémoch ...

čítajte ďalej
15 Nov / 2014

MYDLO alebo SPRCHÁČ?

SÚŤAŽ NA FACEBOOKU
Vyhraj poukaz 3x50€ na nákup prírodnej kozmetiky Bodhi Herbal Spa. Stačí ak nám do komentára napíšeš, či používaš radšej 
MYDLO alebo SPRCHÁČ? Žrebujeme 19. novembra 2014. Veľa šťastia!
 

čítajte ďalej

Domáci kúpeľ nemusí skončiť len pri sviečkach. Spoznajte účinky rozmarínu, eukalyptu či mnoho ďalších bylín. Relax vo vodnom kúpeli, ako ho dnes všetci stále viac poznáme pod pojmom „wellness“ či „spa“ spojený s návštevou sauny, parnej miestnosti (inak známe ako „humid“ či „steaming“ room), alebo masážnych zariadení, si nemusíte užiť len vďaka zľavovým portálom a v zátišiach odľahlých dovolenkových destilácii.

čítajte ďalej

Nechajte sa zlákať tradičnou thajskou bylinnou receptúrou a vôňou prírodných éterických olejov. Už po stáročia používajú obyvatelia Thajska na ošetrenie či regeneráciu namáhanej pokožky a tela prípravky z tradičných bylinných receptov a zdravých prírodných ingrediencií.

čítajte ďalej

Detská pokožka je počas prvého obdobia života bábätka taká tenká, až sa cez ňu prakticky všetky látky okamžite dostávajú aj do krvného obehu a do celého organizmu. Najlepšou voľbu pre starostlivosť o kožu bábätiek je preto heslo „menej je viac“ a pomalý prechod od čistej vody ku kozmetike z prírodných surovín.

čítajte ďalej

• V zime sa stenčuje prirodzený ochranný film a z kože uniká viac vlhkosti.

• Krémy na báze minerálnych olejov oberajú pokožku o vlhkosť. Prvú pomoc v chladnom období dodajú rukám výživné krémy na prírodnej báze.

Krémy dokážu rukám dodať potrebnú starostlivosť, pri ich používaní sa však treba vyvarovať zásadných chýb. 

čítajte ďalej

Poznáte najnebezpečnejšie chemické látky, ktoré sa bežne pridávajú do kozmetických prípravkov? Mnohé z nich na seba vo zvyčajnej kozmetike nanášame denne, pritom môžu dlhodobo poškodiť naše zdravie. Toxíny sa často skrývajú za komplikovanými názvami, pomôžeme vám ich rozlúštiť.

čítajte ďalej

Súťažte o jarné osvieženie na facebooku

Dokonalé osvieženie a regeneráciu vašich rúk, tela i vlasov Vám ponúkajú dve kolekcie kozmetiky Zelený čaj a Kvetinový mix. 

čítajte ďalej

Rastlinné oleje dokážu pleť osviežiť, vyhladiť, hydratovať, napnúť aj ochrániť pred nepriaznivým počasím. Zachránia nechty, suché a lámavé vlasy, aj rozštiepené končeky. Ako živé biologické produkty sú nabité zdravím z prírody a „tekutým zlatom“ sa nenazývajú len tak bez príčiny. Naučte sa využívať ich silu tak, aby slúžili vašej kráse.

čítajte ďalej

Prídte spoznať prírodnú bylinnú kozmetiku Bodhi osobne do nášho vianočného stánku v Bratislavskom Auparku.

čítajte ďalej

Vianoce sú jediné sviatky, s ktorými sa nám spája viacero vôní. Príbytkom sa šíri už v predvianočnom období vôňa perníkového korenia, vanilky, klinčekov a škorice. Pečú sa medovníky, vianočné oblátky, varí sa vianočný punč. Mandarínkami prevoňaná domácnosť dokáže navodiť vianočnú atmosféru už aj v novembri. Atmosféra Vianoc ...

čítajte ďalej
V týchto dňoch sa do našich rúk dostala knižka s rovnomenným názvom. Zaujala nás už len preto, lebo je to naša téma, ale aj preto, lebo doposiaľ sme nemali vedomosť o tom, že by existoval vzdelávací materiál tak komplexne spracovaný ako sme našli v tejto knižke.
čítajte ďalej

Vianočné darčekové sady!