Účinky rastlinných olejov na krásu

Účinky rastlinných olejov na krásu

• Rastlinné oleje sú pre náš organizmus prirodzené, a tak z nich ľahšie prijímame dôležité látky a vitamíny.

• Hodia sa na tvár, telo, vlasy aj nechty – zistite, ako využiť ich silu, aby naplno slúžili vášmu zdraviu a kráse.

Rastlinné oleje dokážu pleť osviežiť, vyhladiť, hydratovať, napnúť aj ochrániť pred nepriaznivým počasím. Zachránia nechty, suché a lámavé vlasy, aj rozštiepené končeky. Ako živé biologické produkty sú nabité zdravím z prírody a „tekutým zlatom“ sa nenazývajú len tak bez príčiny. Naučte sa využívať ich silu tak, aby slúžili vašej kráse.

Rastlinné oleje nepatria len do kuchyne, vďaka svojim regeneračným, vyživujúcim a liečivým účinkom výborne poslúžia aj pri starostlivosti o pokožku a celý organizmus. Získavajú sa zo semien, kôstok alebo plodov olejnatých rastlín, najčastejšie lisovaním za studena. Obsahujú preto vzácne výťažky v koncentrovanej forme vrátane vitamínov, minerálnych látok  a nenasýtených mastných kyselín.

Rastlinné oleje sú pre naše telo prirodzené, a tak z nich ľahšie prijímame dôležité látky. Majú prirodzený ochranný faktor dva až štyri, ktorý pokožku chráni pred nepriaznivým vplyvom slnečného žiarenia, a teda aj pred predčasným starnutím. Sú však vhodné pre všetky typy pleti, vrátane detskej. Oleje navyše netreba dopĺňať žiadnymi konzervačnými látkami a škodlivými chemikáliami. Bývajú aj súčasťou kvalitnej prírodnej kozmetiky, kde sa kombinujú s ďalšími účinnými zložkami.

Keďže sa svojou stavbou podobajú na kožný tuk, ľahko prenikajú až do spodných vrstiev kože, ktoré zásobujú výživnými látkami. Na povrchu kože zasa vytvárajú lipidickú bariéru, ktorá zabraňuje odparovaniu vody, a tak zostáva pokožka dlhšie hydratovaná.

Tekuté zlato na mnoho spôsobov – ktoré si vybrať?

Kokosový olej

Kokosový olej BodhiOlej, ktorý má silné antivirotické účinky, dokáže zlepšiť stav pleti aj vlasov. Pôsobí proti vírusom, baktériám a plesniam, a tak je výborným pomocníkom pri atopickom ekzéme, vyrážkach, alergiách i popraskanej pokožke. Zabraňuje vzniku strií, zbavuje pokožku celulitídy, odstraňuje kruhy pod očami a znižuje svrbenie po uštipnutí komárom. Vlasom po farbení alebo trvalej vráti prirodzenú silu, lesk a zdravý vzhľad.

Makadamiový olej

Je známy ako silný antioxidant, ktorý bráni poškodeniu bunkových membrán. Makadamiový olej je vynikajúcim prostriedkom na zjemnenie a zvláčnenie pokožky. Pomáha obnoviť elasticitu pleti a zastaviť jej ochabovanie. Zároveň zlepšuje kvalitu vlasov a podporuje ich rast - stačí si urobiť zábal a nechať aspoň 20 minút pôsobiť.

TIP: Netrápte sa miešaním správnych pomerov olejov. Vyskúšajte Výživný olej na vlasy BODHI, ktorý je 100% prírodný. O korunu krásy sa postará kokosový, jojobový, avokádový, mandľový a makadamiový olej v jedinečnej kombinácii. Zmes je bohatá na vitamíny a minerály, ktoré hĺbkovo ošetrujú vlasovú štruktúru a pokožku hlavy. Olej ošetruje suché a poškodené vlasy a je vhodný aj na každodennú výživu.

Sezamový olej

Obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré spomaľujú starnutie buniek. Používa sa aj pri akné - keďže má dezinfekčné účinky, pleť zároveň hojí a zabraňuje tvorbe ďalších vyrážok. Uľavuje od pocitov sucha – nielen pokožky, ale aj vlasov či kĺbov. Je vynikajúci na ošetrenie popálenej kože, ale zaberá aj v boji proti celulitíde. Stačí najprv pokožku prekrviť pomocou špeciálnej kefky alebo lufy a následne dobre vmasírovať. Výborne slúži aj pri probléme s jemnými vlasmi – aplikovať ho treba pár minút pred umývaním ku korienkom vlasov.

Jojobový olej

Prospieva všetkým typom pleti – udržiava prirodzenú vlhkosť pokožky a pôsobí hojivo. Rovnako ako sezamový olej je výborným bojovníkom proti akné. Pravidelné používanie mení citlivú a suchú pokožku na odolnejšiu. Vlasom prinavráti hebkosť a oslnivý lesk, poradiť si dokáže aj pri problémoch s krehkými a lámavými nechtami, ktorým prinavráti silu.

TIP: Dávate vašim rukám zabrať? Vynahraďte im to zaslúženou starostlivosťou. Makadamiový, jojobový a ryžový olej tvoria dokonalý základ pre výživu a regeneráciu pokožky rúk. Vyskúšajte ich kombináciu v kolekcii s krémom na ruky BODHI. Podľa vybraného druhu sú navyše doplnené o prírodné extrakty z medu, včelej kašičky, ryžového mlieka alebo propolisu. Rýchlo sa vstrebávajú a pokožku zanechajú zamatovo jemnú.

Arganový olej

Vzácny zlatistý olej z Maroka má výraznú vôňu a je pomerne drahý – na liter oleja je potrebných až 20 kilogramov jadier plodov stromu argánia. Je najbohatším prírodným zdrojom vitamínu E, bojuje proti starnutiu a je ideálny na pleť i na vlasy. Arganový olej pomáha nielen pri podráždenej a šupinatej pokožke, ale je vhodné nanášať ho aj na jazvy, drobné vrásky a strie. Poďakujú sa mu suché končeky vlasov, ktoré starostlivo zregeneruje.

Avokádový olej

Je bohatý na vitamíny A, D a E, minerál mladosti - draslík, beta-karotén a mnoho ďalších živín, vďaka ktorým vyživuje a regeneruje pokožku. Účinne obnovuje jej elasticitu a vyhladzuje vrásky. Keďže je hypoalergénny, často sa používa pri liečení nepríjemných prejavov ekzému, psoriázy, popálenín a na ošetrenie podráždenej pokožky. Je vhodný aj na suchú a zvädnutú pleť okolo očí alebo do masážnych kompozícií.

TIP: Masáž tela je skvelý prostriedok, ako po celom dni uvoľniť svalové napätie, zahnať stres a zharmonizovať telo i myseľ. K pravému uvoľneniu vám pomôže aj kolekcia masážny olej BODHI ktorý je 100% prírodný. Ich základ tvorí ryžový, kokosový a palmojadrový olej, navyše sú obohatené o vitamín E a esenciálne oleje, ktoré pokožku zanechajú jemnú a vyživenú.

Ryžový olej

Vďaka liečivým účinkom je vhodný pre všetky typy pleti, aj pre tú najcitlivejšiu. Rýchlo sa vstrebáva bez toho, aby upchával póry. Vysoký obsah vitamínu E a antioxidantov bojuje proti voľným radikálom, zabraňuje vzniku vrások a zvyšuje pevnosť a pružnosť pokožky. Používa sa aj pri výrobe opaľovacích prostriedkov, navyše zabraňuje procesu pigmentácie melanínu.

Ako správne nanášať oleje?Ako nanášať oleje bodhi

Na pokožku: Najvhodnejšie je použiť oleje hneď po sprche alebo kúpeli, keď sú póry otvorené a živiny ľahšie prenikajú do hlbších vrstiev kože. Vystačíte si aj s malými dávkami - aplikujte ich na vlhkú pokožku (olej v nej „uzamkne“ vodu) a vmasírujte krúživými pohybmi.

Ak sa olejmi rozhodnete nahradiť pleťový krém, do dlane kvapnite 3-5 kvapiek oleja a pomocou druhej dlane ho zahrejte. Takto sa z neho uvoľnia prospešné látky a získate ešte efektívnejšie výsledky. Dlane potom priložte na vlhkú tvár a pomaly vtláčajte olej do pleti. Na záver olej krúživými pohybmi bruškami prstov zapracujte do pleti.

Na vlasy: Olej nakvapkajte do dlane. Jeho množstvo závisí jednak od dĺžky vlasov, ale aj od ich znášanlivosti – pre istotu začnite s menšou dávkou veľkosti polievkovej lyžice. Následne olej v dlaniach trením trochu zahrejete. Olej najprv nanášajte na končeky vlasov, ktoré bývajú najzničenejšie, následne si vlasy prečešte rukami po celej dĺžke. Na záver vlasy prečešte aj kefou, aby sa v nich olej rovnomerne rozšíril. Ak olej používate ako intenzívny vlasový zábal, nechajte ho pôsobiť 15 minút, prípadne aj celú noc (maximálne však 12 hodín). Vlasy potom umyte šampónom.

Vyberajte si len čisté oleje bez chemických prísad.

VEDELI STE?

V poslednej dobe sa zdvihla vlna odporu proti používaniu palmového oleja. Príčinou nie je olej samotný, ale skutočnosť, že kvôli výsadbe plantáží na výrobu palmového oleja sa vo veľkom spaľujú tropické pralesy. Vzniká obrovské množstvo emisií, miznú živočíšne druhy, ktoré bez prirodzeného biotopu zomierajú a rapídne sa zhoršuje kvalita vzduchu.

Preto aj kozmetika BODHI uprednostňuje iné druhy rastlinných olejov ako ryžový, makadamiový, kokosový či jojobový. Palmojadrový olej, ktorý využíva v minimálnom množstve, pochádza z ekologického hospodárstva a dlhodobo udržateľných plantáží (certifikát RSPO).

 

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!