Vôňa Vianoc na vlastnej koži

Vôňa Vianoc na vlastnej koži

Vianoce sú jediné sviatky, s ktorými sa nám spája viacero vôní. Príbytkom sa šíri už v predvianočnom období vôňa perníkového korenia, vanilky, klinčekov a škorice. Pečú sa medovníky, vianočné oblátky, varí sa vianočný punč. Mandarínkami prevoňaná domácnosť dokáže navodiť vianočnú atmosféru už aj v novembri. Atmosféra Vianoc, ktorú nasávame aj prostredníctvom týchto neodmysliteľných vôní, nám navodzuje pocit relaxu, pohodlia v kruhu rodiny a pocit radosti.

Nezabudnuteľné vône

Čuch je dôležitý aktivátor pamäte. Podľa odborníkov je väčšina vôní neutrálna a to, či je nám daná vôňa príjemná, alebo nie, závisí od situácie, v akej danú arómu ucítime. Už od narodenia si tak vytvárame akúsi banku vôní, z ktorých každá má v sebe určité emocionálne posolstvo. Je zaujímavé, že prostredníctvom čuchu získavame o vonkajšom svete len okolo dvoch percent informácií, pričom vďaka zraku je to približne 90%. Čo sa týka pamäti, po roku vraj zabudneme až 95 % informácií, ktoré sme získali zrakom a len 20 % tých, ktoré majú pôvod v čuchových bunkách. Preto aj vianočné vône zostávajú v našej pamäti hlbšie zaryté a spájajú sa nám prevažne s príjemnými zážitkami a emóciami.

 

Sviecka so skoricouVanilka je aromatické korenie pôvodom z Mexika. Ide o fermetovanú tobolku niektorých druhov orchideí rodu vanilovník. Obyvatelia Mexika ju používali ako prísadu do nápojov z kakaových bôbov a placiek, tiež ako liečivý prostriedok a tonikum, predovšetkým k povzbudeniu srdcovej činnosti a celkovému vzpruženiu organizmu. Vanilka navyše pôsobí ako afrodiziakum. Ak sa chcete povzbudiť počas dlhých zimných večerov, odporúčame Prírodný sprchový gél Kokos a Vanilka a Prírodné telové mlieko Kokos a Vanilka.

Klinčeky sa získavajú z Klinčekovca voňavého, ktorý pochádza zo súostrovia Moluky, ktoré tvorí súčasť Indonézie. Ide o kvetinové pupene s výraznou vôňou a ostrou štipľavou chuťou. Keďže sa klinčeky vyznačujú pikantnou príchuťou, sú vynikajúcim prostriedkom na rozhýbanie metabolizmu. Podporujú totiž produkciu žalúdočných štiav a žlče. Môžu za to obsiahnuté oleje s teplou a neopakovateľnou arómou. Pre navodenie vianočnej atmosféry s vôňou klinčekov sme pre Vás pripravili 100% Prírodný esenciálny olej Klinčeky alebo Sprchový krém Spice Therapy.škorica

Škorica je očistená sušená mladá vnútorná kôra druhov stromov z rodu škoricovník. Má korenisto sladkastú chuť a charakteristickú vôňu. Obsahuje železo, vápnik a mangán, ktoré pozitívne pôsobia na srdce a tak zabraňujú vzniku srdcovo-cievnych ochorení. Ak chcete povzbudiť funkcie vášho mozgu a vymyslieť skvelé vianočné darčeky a prekvapenia, osviežte vás príbitok prírodnou ekologickou sójovóu sviečkou Škorica alebo si doprajte kúpeľ s Telovým olejom a olejom do kúpeľa Spice Therapy.

Zázvorodborne nazývaný aj ďumbier lekársky, pochádza z juhu Číny. Vyznačuje sa svojou ostrou, až štipľavou chuťou a využíva sa nielen v kuchyni, ale najmä v lekárstve. Prvé záznamy o liečivých silách zázvoru siahajú skutočne do hlbokej minulosti. Jedna zo zmienok má miesto dokonca aj v rozprávkach Tisíc a jednej noci. O zázvore sa tam píše ako o magickej rastline s afrodiziakálnymi účinkami. Zázvor je elixírom života, jeho liečivé účinky sú nevídané a pomáha pri chrípke, angíne, nádche a dokonca aj pri chudnutí. Zázvor bez štipľavej chuti, ale s jeho typickou vôňou podporenou sladkým pomarančom si môžete vyskúšať aj v podobe Prírodného masážneho oleja Pomaranč a Zázvor a tiež vďaka Soli do kúpeľa Pomaranč a Zázvor.

Citrusové plody sú pozoruhodné svojou vôňou obsiahnutou v kôre. Šťava obsahuje vysoké množstvo kyseliny citrónovej a dáva citrusovým plodom ich charakteristickú ostrú chuť. Sú chutné, šťavnaté a okrem toho že dodávajú nášmu telu energiu a celú paletu vitamínov, pomáhajú mu aj v prevencii pred zákernou rakovinou. Pre príval energie počas náročných príprav vianočného pečiva a usilovného upratovania máme pre Vás tip! Prírodné tekuté mydlo Grep a Mäta a Prírodné telové mlieko Citrusový mix.

Soľ do kúpeľa Pomaranč zázvorKadidlovníky sú stromy vysoké 2-8 metrov, niekedy s viacerými kmeňmi alebo kríky so svetlo hnedou kôrou. Čím je strom zasadený v suchšej a kamenistejšej pôde, tým rastie pomalšie, ale kadidlo je kvalitnejšie. Kadidlo sa získava z narezanej kôry kmeňa alebo vetvy, odkiaľ vytekajú biele kvapôčky, ktoré tuhnú na vzduchu a tmavnú. V minulosti sa využívalo pri náboženských obradoch, obetách a balzamovaní múmií. Dnes sa dokonca vedecky skúma hlavne na liečbu artritídy. Teraz si môžete túto špecifickú vôňu vychutnať v príbytku aj vy prostredníctvom 100% Prírodného esenciálneho oleja Kadidlovník.

Spomínané vianočné arómy a prísady do pokrmov majú totiž aj veľmi časté využitie v prírodnej kozmetike. Pôsobia blahodárne na telo, prekrvia pokožku, detoxikujú ju, osviežia a v neposlednom rade krásne prevoňajú. Prečo si teda nedopriať pocit vianočnej atmosféry doslova na „vlastnej koži“? Potešte seba alebo svojich najbližších voňavým darčekom na čisto prírodnej báze, ktorý poteší telo a povzbudí myseľ.

Doprajte si chvíľku rozmaznávania vo vianočnom duchu.
Náš TIP: Prírodné telové mlieka & domáce SPA - THERAPY

Zaslúžite si to!

 

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!