5 NAJLEPŠÍCH ESENCIÁLNYCH OLEJOV NA KONCENTRÁCIU

5 NAJLEPŠÍCH ESENCIÁLNYCH OLEJOV NA KONCENTRÁCIU
Aromaterapia 2018-12-12

Mnoho ľudí trpí neschopnosťou sústrediť sa z rôznych dôvodov. Bohužiaľ, veľa spôsobov, ktoré sľubujú zvýšenie koncentrácie, môže mať nežiadúce vedľajšie účinky, akými sú podráždenosť a nespavosť. Avšak esenciálne oleje ponúkajú spôsob, ako zlepšiť koncentráciu bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov. Nižšie vám preto ponúkame typy na esenciálne oleje a ich správne použitie, ktoré vám pomôžu so sústredením a koncentráciou. 

Esenciálny olej Mäta 

Mätový esenciálny olej je prvý z top esenciálnych olejov, ktoré chcete použiť, ak chcete zlepšiť svoju schopnosť sústrediť sa. Mätový esenciálny olej je veľmi populárny, jeho vôňa je výrazná, svieža a mentolová, čím pomáha so stimuláciou mozgu, rozjasňuje myslenie, dokáže redukovať nervozitu a doslova prináša energetické povzbudenie. Navyše vám dokáže pomôcť pri únave či bolestiach hlavy. 

 

Esenciálny olej Levanduľa

Ďalším z esenciálnych olejov, ktoré sú užitočné pre získanie optimálnej koncentrácie je levanduľový esenciálny olej. Tento olej je využívaný predovšetkým ako veľmi spoľahlivý prostriedok na skľudnenie. Kvôli schopnosti ukľudniť nervový systém, podporuje jasnejšie myslienie, rozhodovanie sa, vytrvalosť a taktiež pamäť. 

  

Esenciálny olej Ylang Ylang

Pre tých, ktorí sa potýkajú s vysokou hladinou stresu je obzvlášť ideálne voliť esenciálne oleje, ktoré pomáhajú s celkovou koncentráciou prostredníctvom priameho znižovania stresu. Esenciálny olej Ylang-ylang je jedným z najlepších esenciálnych olejov, ktoré možno použiť na podporu lepšej relaxácie a ako účinnú pomoc pri znižovaní hladiny kortizolu (stresového hormónu) v tele. Zvýšená hladina kortizolu v tele môže mať totiž za následok neschopnosť sústrediť sa a používanie esenciálnej oleja ylang-ylang dokáže dokonca znížiť krvný tlak a tým prispieť k celkovej relaxácii nervového systému.  

Esenciálny olej Rozmarín

Rozmarínové esenciálne oleje môžu byť veľmi užitočné, ak chcete zvýšiť koncentráciu a zameranie. Rozmarín sa už dlho používa na liečbu straty pamäte hlavne kvôli jemu vlastnej schopnosti pomôcť stimulovať myseľ. O rozmaríne známe, že má veľmi povznášajúci účinok, ktorý môže zlepšiť celkový kognitívny výkon.  

Esenciálny olej Bazalka

Ďalším vynikajúcim esenciálnym olejom, ktorý možno použiť na posilnenie mysle, je bazalkový esenciálny olej. Spolu s účinkom lepšej koncentrácie, sa tiež ukázalo, že je účinný pri zlepšovaní pamäte a dokonca je dobrou voľbou pre tých, ktorí trpia stresom a úzkosťou, ktorá im znemožňuje koncentrovať sa. Použitie bazalkového esenciálneho oleja účinne znižuje nervové zaťaženie a zvyšuje schopnosť sústrediť sa. 

TIP: Zmes esenciálnych olejov CLARITY 

Clarity – zmes čistých esenciálnych olejov Mäta, Rozmarín, Citrón, ktoré pôsobia harmonizujúco a povzbudzujúco na myseľ, telo i zmysly. Svieža vôňa zložená z esenciálnych olejov mäty, rozmarínu a citrónu je vhodná pre chvíle, keď Vás prepadne neistota, nerozhodnosť a zmätok. Kombinácia týchto sviežich esenciálnych olejov vyčistí Vašu myseľ a pomôže upriamiť pozornosť a zredukovať stres a mentálne napätie.

POUŽITIE:

  • INHALÁCIA - pridajte do vody v aromalampe 3-5 kvapiek.
  • VONKAJŠIE POUŽITIE - na masáž 3% riedenie pre dospelých, t.j. 5-8 kvapiek na 10 ml základného rastlinného oleja (1,5% pre deti a mládež od 6 – 12r. a 1% pre deti do 6r., t.j. polovičná dávka pre deti a mládež a tretinová pre najmenšie deti)
  • KÚPEĽ - 2-4 kvapiek zriediť do jednej lyžice soli alebo teplého mlieka/medu
  • DO KOZMETICKÝCH VÝROBKOV – 1-3 kvapky
  • KLOKTANIE: 1-3 kvapky do 1 dl teplej vody

 

Prečítajte si viac o priaznivých účinkoch esenciálnych olejov v našej novej brožúrke

 

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!