Ktoré esenciálne oleje sú najlepšie prírodné afrodiziakum?

Ktoré esenciálne oleje sú najlepšie prírodné afrodiziakum?
Aromaterapia 2014-05-22

5 - esencialnych olejov najlepšie stimulujúcich vášeň a sexualitu. 

Esenciálne oleje, inak známe aj pod názvom éterické oleje alebo silice pochádzajú z rastlín, kde sa nachádzajú len v malých množstvách. Preto sú vzácnejšie a drahšie ako normálne kuchynské oleje, od ktorých sa odlišujú tým, že na vzduchu úplne vyprchajú. Tým sa dostávajú príjemnou vôňou cez náš čuch do časti mozgu, ktorá sa pohráva s našimi emóciami. Vďaka tomu pri ich použití pociťujeme radosť, úľavu alebo sexuálnu túžbu.

Špecificky spomeniem vône olejov jazmínu, patchouli, santalového dreva, ruže a ylang ylang pre ich liečivé a „láskavé“ účinky k nášmu telu. Tak ktoré esencialne oleje sú najlepšie prírodné afrodiziakum

JAZMÍN

Esencialny olej jazmin

Jazmín je veľmi slávna kvetina. Má silnú sladkú, príjemnú a romantickú vôňu, ktorá je veľmi časté obsiahnutá v kvetoch, ktoré kvitnú len v noci. Esenciálny olej z jazmínu má nielen antidepresívne, antiseptické účinky, pomáha ženám kontrolovať zmeny nálady pri menštrácií ale má aj jedinečné afrodiziačné vlastnosti. Tento olej umožňuje ľuďom náladiť sa pre lásku , a tiež zvyšuje libido a pocity sexuálnej túžby . Tiež pomáha odstrániť problémy, ako je predčasná ejakulácia, frigidita, impotencia, a rôzne iné sexuálne poruchy.Vzhľadom k tejto vlastnosti vône jazmínovej silice spomeniem aj historicky zaužívanú tradícu. Vôňa jazmínových kvetov sa použiva počas prvej noci, a to najmä v indickom subkontinente. V praxi zdobia nielen nevestu ale i izbu s týmito kvetmi a celú miestnosť vyvoňajú esencialnym olejom z jazmínu.

PATCHOULI

Zdraviu prospešné a všestranné účinky má aj výťažok z ázijského keru patchouli, ktorý však pôsobí aj ako výborné afrodiziakum. Napomáha uvoľniť sa, stimuluje pohlavné hormóny, estrogén a testosterón, ktorý zvyšuje sexuálny apetít. Patchouli esenciálny olej sa používa  na zvýšenie sexuálneho apetítu ako prírodné afrodiziakum stovky rokov – niečo pre vaše májové radovánky.

SANTALOVÉ DREVO

Sexuálna aromaterapiaPo celé stáročia má santalové drevo vyhradené miesto dôstojnosti a rešpektu v mnohých civilizáciach a náboženstvách na svete. Esencialny olej santalové drevo alebo santalová silica je prírodný organický dezodorant, ale je má tiež iné úžasne a prospešné vlasnosti oleja v mnohých smeroch. Spomeniem  antiseptiké, protizápalové účinky liek proti nadúvaniu či krčom, diuretikum či pôsoby dezinfekčne. Je veľmi podobný androsteronu čím pomáha stimulovať a regulovať reprodukčný systém. Z tohto dôvodu sa tradičné použivá ako afrodiziakum.

RUŽA

Silné afrodiziakum nájdeme aj v esenciálnom oleji z ruže, ktorá sa odpradávna spája s romantikou a láskou. Tento veľmi vzácny a zároveň jeden z najstaršie využívaných esenciálnych olejov pôsobí ako afrodiziakum, antidepresívum, uvolňuje emocionálne napätie a navodzuje harmóniu a zmyselnosť. Pôsobí tiež antioxidačne a jej účinky počas „svojich dní“ ocenia najmä ženy.

YLANG-YLANG

​Päticu romantických a túžbu povzbudzujúcich esencialnych olejov uzatvára ylang ylang, ktorý sa získava z čerstvých zeleno-žltých kvetov tropického stromu Ylang-ylang. Mimo sexuálneho stimulu pôsobí ešte aj antisepticky a antidepresívne, preto sa využíva ako súčasť psychoterapie pri boji so smútkom, stresom a depresiou.

Afrodiziakum

Na záver jeden tip ako si namiešať ten pravý afrodizačný masážny olej:

  • 2 kvapky esenciálneho oleja ruže 
  • 3 kvapky santalového dreva Esenciálny olej 
  • 2 kvapky ylang-ylang esenciálny olej 
  • 30ml mandľového oleja 

 

Zmiešajte a uložte na tmavom mieste. Používajte pre masáže.

Chcela by som sa poďakovať za všetky esencie ktoré nám pomáhajú na novo naštartovať sexuálny život !

Komenty

Publikované 2014-05-30 23:28:35 Napísal Lucia Link ku komentáru
No mne najlepšie funguje esencialny olej jazmin alebo ruža ale skúšali sme napr aj pri oleji z cédrového dreva a bolo to fakt také lesné. No a to santalové drevo musím tiež vyskúšať len ho nemáte v ponuke.

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!