Ako si vyrobiť prírodný repelent

Ako si vyrobiť prírodný repelent
Aromaterapia 2019-06-11

Tráviť čas vonku, uživať si svoju dennú dávku  vitamínu D a byť prírode sú všetky základné zložky zdravého životného štýlu. Ak však idete na výlet, dovolenku, kempujete s rodinou alebo len relaxujete na záhrade, hmyz, komáre či kliešte Vám vedia pekne znepríjemniť život hlavne v jarných či letných mesiacoch.

V minulosti som sa dostal ku komerčným sprejom ako OFF!, REPELENT PREDATOR A DEET. Myslel som, že je to lepšie ako ako nič no nikdy som sa však necítil úplne správne.

Komerčné repelenty
Čím viac sa vzdelávam o chemikáliách v týchto komerčných sprejoch napr N-dyethyl-meta-toluamide, tým viac som presvedčený, že musím byť proaktívny pri hľadaní lepších alternatív. Snažím sa zaobchádzať s mojou pokožkou s rešpektom. Vďaka bohu som objavil silu éterických olejov a ich schopnosť odradiť chyby!

Prírodné repelenty by mohli byť lepšou voľbou ako sú tie s chemickým zložením. To môže platiť najmä pre deti, ktoré sú citlivejšie. Prírodný repelent s esenciálnymi olejmi predstavuje aj mnoho ďaľších výhod. Môže byť vo veľa prípadoch účinnejší, príjemne vonia, je antiseptický a može byť použitý na drobné čistenie rán.

AKO POUŽIŤ ESENCIÁLNE OLEJE AKO PRÍRODNÝ REPELENT:

Recept na prírodny repelent v spreji

  • Pripravte si rozmarínovú vodu alebo výluh z rozmarínových vetvičiek.
  • Na 100 ml rozmarínovej vody pridajte do fľaštičky s rozprašovačom
  • 20 kvapiek z esenciálneho oleja levanduľa,
  • 20 kvapiek esenciálneho oleja kajeput a
  • 20 kvapiek esenciálneho oleja citronela.
  • Takto zmiešaný repelent nalejte do fľaštičky so sprejom. 
  • Pred pobytom v prírode nastriekajte pokožku aj vrchný odev. Počas dlhšieho pobytu v prírode treba pokrytie repelentným sprejom obnovovať.
  • PRED POUŽITÍM OBSAH PRETREPAŤ!

 

TIP: Pre zjemnenie vône môžete k rozmarínovej vode priliať aj ružovú alebo levanduľovú vodu (5-10 ml).

Prírodný repelent do aromalampy

Použitie aromalampy alebo elektrického difúzera je vhodné najmä v uzavretých miestnostiach. Do vody v miske aromalampy alebo difúzera kvapnite 2 kvapky z každého oleja a zapáľte sviečku alebo zapnite difúzer.

Alternativou môžu byť aj prírodné vónne tyčinky

Extra BODHI TIP:

Aj my v Bodhi trávime veľa času v prírode a prírodný repelent podľa tohto receptu máme pre každý prípad vždy v batohu. Teraz aj Vám ponúkame set prírodných esenciálnych olejov, ktoré sami používame na výrobu tohto replentu.

TERAZ ZĽAVA 15% NA:

Prírodný repelent - Set esenciálnych olejov.

Praktická fľaštička s rozprašovačom

 

 

Komenty

Publikované 2019-06-20 00:11:16 Napísal Janka Link ku komentáru
Super Recept! Velmi jednoduchý na prípravu doma a účinny. Ja som použila olejčeky čo som mala doma a to borievku miesto kajeputu a funguje super. Dakujem Bodhi

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!