Propolis nie je len včelí tmel

Propolis nie je len včelí tmel
ROOT 2014-08-07

Predajcovia zdravej výživy propagujú propolis ako prírodné liečivo s priaznivými účinkami na ľudské zdravie. Ľudoví liečitelia ho často používajú na zmiernenie stavov ako sú zápaly, ochorenia vírusového pôvodu, vredy, ľahké popáleniny a obareniny. Údajne tiež priaznivo pôsobí na srdce a znižuje riziko šedého zákalu. Starí včelári odporúčajú vložiť kúsok propolisu do úst ako liek na boľavé hrdlo.


Propolis pôsobí na imunitný systém, v závislosti od zloženia môže mať silné antibiotické a antifungálne účinky a štúdie naznačujú, že skutočne môže byť účinný pri liečbe popálenín. Je tiež objektom stomatologického výskumu, pretože existujú dôkazy, že vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam aktívne chráni pred zubným kazom a inými ochoreniami ústnej dutiny. Už nejeden výrobca  prišiel na trh so zubnou pastou s prídavkom propolisu, my však odporúčame používať zubnú pastu s propolisom a zároveň propolisovú ústnu voda. Propolis sa môže sa použiť pri liečbe áft v surovom stave alebo vo forme tinktúry.

Celú škálu prírodných liečivých produktov s prídavkom propolisu ale aj medu  za rozumné ceny a ochotou poradiť nájdete na www.pleva.sk

 

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!