10 tipov pre zdravú harmóniu vlasov

10 tipov pre zdravú harmóniu vlasov

Vaše vlasy sú vašou rozšírenou identitou. Dlhé vlasy. Krátke vlasy. Suché alebo mastné vlasy, kučeravé alebo rovné. Niekedy Vás zaujímalo, či sa správne staráte o vaše vlasy? Používate správne produkty? Mohol by váš šampón poškodiť vaše vlasov? Má si umývať vlasy viac či menej? Chcete aby boli vaše vlasy zdravé silné a lesklé?  Prečitajte si 10 tipov pre zdravú harmóniu vlasov:

Tipy pre zdravú harmóniu vlasov:

  1. Venujte pozornosť rituálom vo vašej kúpeľni a uprednostnite bylinné prírodné šampóny a iné vlasové prípravky.
     
  2. Vyberte si šampón, ktorý vyhovuje vášmu typu vlasov. Nepoužívajte akýkoľvek šampón. Pozor! Výber šampónu podľa tipu vlasovov, je zväšča marketingový trik.  Skôr sa ubezpečte či Váš šampón obsahuje prírodné esenciálne oleje a výťažky rastlín, ktoré obohatia vaše vlasy a doplnia vašu vlasovú pokožku napr. šampón Rozmarín a Mäta obsahuje esencialný olej z rozmarínu aj mäty, ktorý stimuluje korene, zlepšuje rast vlasov a zvyšuje krvný obeh v pokožke hlavy. 
     
  3. Tiež dávajte pozor na typ šampónu a kondicionéru, ktorý používate, Zamerať sa na etikety výrobkov "hydratačný" a "nevysušujúci" nestačí. Dbajte na výber produktov, ktoré neobsahujú parabeny, PEGy, zložky ako Sodium Lauryl/Laureth Sulphate, Propylen glycol, minerálne oleje, ftaláty a umelé farbivá. Tieto chemikélie môžu vyvolávať podráždenie pokožky, alergie, či aj važnejšie choroby ako ekzém či rakovina.
     
  4. Rozmarín šampónOšetrite rozštiepené končeky s proteínom. Ak často úpravujete účes fénom či kulmou s horúcimi nástrojmi - alebo si farbíte a bielite  - môžete poškodiť ochrannú vonkajšiu vrstvu vlasom. Výsledkom sú "rozštiepené končeky." Našťastie, sú tu vlasové prípravky, ktoré pomáhajú opraviť poškodenie. Pozrite sa na kondicionéry s obsahom provitáminu a proteínu alebo aspoň dva krát do mesiaca vlasom venujete dôkladnejšie použite a naneste si prírodnú vlasovú masku s ryžovým mliekom alebo vlasový olej.
     
  5. Ochráňte vlasy vlažnou vodou. Horúca voda môže vaše Vlasy zbaviť ochranných olejov, ktoré pôsobia ako prírodný kondicionér a vaš prirodzený lesk vlasov môže zmiznúť. To neznamená, že musíte trpieť pod studenou sprchuo, aby sa zabránilo vysušeniu vlasou ale i pokožky na hlave. Namiesto toho použite vlažnú vodu na umývanie vlasov. Rozmaznávajte pokožku hlavy masážou.
     
  6. Nepoužívajte kefu na vlasy príliš veľa. Kefovanie a česanie vlasov stimuluje folikuli, ktoré podporujú rast, ale pri príliš častom česaní, môže dôjsť k poškodeniu vašich vlasových pramemienkov, ktoré majú za následok kader a rozštiepené končeky.
     
  7. Po kúpeli si vlasy jemne osušte a zabalte do uteráka, aby z nich vysal vodu. Pokial môžete nepoužívajte fén príliš veľa a nesnažte sa ich z celej sily šúchať, pretože by sa mohli polámať, príliš vysušiť a poškodiť ich štruktúra.
     
  8. Venujte sa aktívnemu oddychu – denne meditujte, roztiahnite svoje telo jógou, pilates, behom či rýchlou chôdzou a chodievajte na dlhšie prechádzky na čerstvý vzduch, najlepšie do lesa.
     
  9. Upravte svoj jedálniček – treba doň zaradiť vápnik, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny z radov skupiny B a D. Preto papajte veľa orechov a marhuľové semiačka, ryby a za studena lisované oleje (striedať rôzne druhy), rozdrvené ľanové semiačka, ovos a veľa čerstvej zeleniny a ovocia.
     
  10. Zvoľte si prírodnú bylinnú vlasovú kozmetiku, ktorá sa netestuje na zvieratách.

 

Zdravé vlasyDodajte vlasom veľa vitamínov, minerálov a slnka a oni sa vám za to odvďačia zdravšou a sviežou vizážou. Vyhýbajte sa teda tradičnými lacným kozmetickým prípravkom, ktoré spravia z vašich vlasov drôtenú kefu alebo negatívne vplývajú na váš organizmus, tým že sa počas použitia vstrebávajú škodliviny z nich cez vašu pokožku do vášho krvného obehu a vnútorných orgánov. 

Prajem vám všetkým veľa zdravých vlasov už od korienkov a veľa žiarivých dní a lesku vaších vlasov. 

 

Komenty

Publikované 2014-07-17 13:40:54 Napísal Andrea Link ku komentáru
S tou horucou vodou mate pravdu, Podla vlastnej skusenosti viem ze to netreba prehanat. Vlazna az studensia voda nenici vlasovu strukturu tak ako horuca voda. A som velmi zvedava na tu vlasovu masku s ryzovym mlieko. Skusali ste uz niekto?

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!