Telový peeling pre zdravšiu a krajšiu pokožku

Telový peeling pre zdravšiu a krajšiu pokožku

Tipy na jarnú regeneráciu pokožky

Blížiaca sa jar je obdobím, ktoré sa spája s prebúdzaním novej životnej sily a energie. S prvými slnečnými lúčmi sa v nás ozýva prirodzená túžba po detoxikácii a očiste tela od nahromadených toxínov, ktoré zapríčiňujú nielen únavu či zlú náladu, ale odrážajú sa aj na celkovom vzhľade a stave našej pleti. Preto by sme okrem rôznych očistných kúr a pravidelného cvičenia nemali zabúdať ani na pokožku, pre ktorú uplynulé zimné mesiace predstavovali extrémnu záťaž.

Nepríjemné poveternostné podmienky a časté striedanie chladu so suchým vzduchom vykúrených miestností spôsobujú zníženú produkciu ochranného kožného mazu, čím dochádza k strate jej prirodzenej vlhkosti. Hustejšia konzistencia mazu navyše upcháva chladom zúžené póry, následkom čoho vrchná vrstva kože postupne hrubne a stráca elasticitu. Niet sa preto čo čudovať, že po zime vyzerá unavene a nezdravo. Pokiaľ neviete ako na to, aby sa vaša pokožka opäť dostala do rovnováhy, nezúfajte, v tomto článku vám prezradíme, ako si môžete zlepšiť, omladiť vašu pleť a ako správne použivať telové peelingy. 

Regenerácia pokožky 

Telovy peelingJe dobré si uvedomiť, že koža nie je len akýmsi ochranným a nepremokavým plášťom nášho tela, ale neustále meniaci sa, dynamický orgán, ktorý vykonáva viacero dôležitých funkcií. Jednotlivým funkciám kože zodpovedá aj štruktúra troch oddelených, na seba uložených vrstiev, z ktorých sa skladá. Je to pokožka, zamša a podkožné tkanivo.

Pokožka (epidermis) predstavuje vrchnú viditeľnú časť kože, ktorú tvorí zrohovatená vrstva odumretých buniek. Na väčšine častí tela je jej hrúbka iba 0,1 mm (v okolí očí len 0,05 mm), zatiaľ čo na chodidlách je podstatne hrubšia (1-5 mm). Bunky vyprodukované v najspodnejšej vrstve pokožky sa posúvajú smerom k povrchu kože, pričom dozrievajú a prechádzajú radom viacerých zmien. Tento proces je známy ako keratinizácia (rohovenie) a trvá približne 28 dní. Odumreté epidermálne bunky sa postupne rovnomerne olupujú. Denne tak príde človek asi o 10 gramov šupiniek odumretej kože, čo znamená, že za rok stratí približne 4 kilá starej kože. Vďaka jej olupovaniu a opätovnej tvorbe nových kožných buniek sa neustále obmieňa.

Základom jarnej starostlivosti o pokožku je šetrný peeling. Práve ten ju totiž zbavuje odumretých epidermálnych buniek, čím urýchľuje proces jej obnovy a regenerácie. Prírodné telové peelingy na báze rastlinných a bylinných extraktov sú pre kožu prirodzeným a zdravým spôsobom ako jej po zime prinavrátiť stratenú rovnováhu.

Telové peelingy ako účinná terapia

Telový peeling KávaSkúste si naordinovať účinnú prírodnú terapiu v podobe peelingov, ktoré prebudia vašu pokožku zo zimného spánku a naštartujú prílev novej životnej energie a elánu. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý by bol pre vás najvhodnejší, máme pre vás niekoľko overených tipov, ktorých základ tvoria čisté rastlinné oleje a bambucké maslo. Ich zloženie je navyše obohatené o vitamín E, ktorý zvyšuje obsah vody vo vrchných vrstvách kože (hydratácia) a účinne podporuje jej regeneráciu.

  1. Pre citlivú a podráždenú pokožku je ideálnou voľbou Telový peeling Čajovník – 100% prírodný. Obsahuje zrnká morskej soli, ktoré šetrne odstránia odumreté epidermálne bunky a esenciálny olej z čajovníka pôsobí vďaka svojim výrazným antibakteriálnym vlastnostiam ako hojivý zázrak, pomáha liečiť akné.

  2. Ak pociťujete jarnú únavu a malátnosť, vyskúšajte Telový peeling Himalájska soľ a grep - 100% prírodný, obsahujúci himalájsku - najčistejšiu soľ na Zemi, ktorá šetrne odstráni odumreté bunky na pokožke. Ako ovocie samotné i esenciálny olej z grepu je bohatý na antioxidanty, chráni pokožku pred predčasným starnutím, čistí a dezinfikuje ju. Grepový esenciálny olej tiež stimuluje lymfatický systém, pomáha odbúravať celulitídu a uvoľňuje stuhnuté svalstvo zatiaľ čo jeho jemná vôňa zaženie únavu a zrelaxuje telo i myseľ.

  3. Rovnako povzbudivý efekt pre pokožku i vaše zmysly má aj Telový peeling Trstinový cukor a arabská káva - 98% prírodný. Zrnká arabskej kávy obsahujú účinné antioxidačné látky, ktoré pomáhajú eliminovať toxíny z tela, vďaka čomu môže koža začať opäť voľne dýchať a prijímať živiny.  Kofeín navyše aktívne pôsobí proti celulitíde.

  4. Telový peeling Trstinový cukor a kokosový orech - 98% prírodný obsahuje okrem čiastočiek trstinového cukru aj jemný kokosový púder, ktorý veľmi jemne odstraňuje odumretú vrstvu epidermálnych buniek. Jemná vôňa kokosového oleja navodí pocit relaxácie.

Ako správne používať telový peeling

Používanie telový peelingAj používanie peelingu má svoje pravidlá. V prvom rade si treba vybrať správny produkt – čím citlivejšia a suchšia pleť, tým jemnejšie zrniečka by ste mali zvoliť. Samotný peeling sa nanáša vždy na vyčistenú a navlhčenú pokožku, najčastejšie za pomoci prstov. Jemné krúživé pohyby podporujú mikrocirkuláciu v tkanivách, čím sa zvýši zásobovanie buniek kyslíkom a živinami, a zároveň aj absorbčná schopnosť kože. Peeling nechajte pôsobiť 2-3 minúty a potom dôkladne opláchnite, nie príliš horúcou vodou. Takto ošetrená pokožka je dokonale pripravená na následnú hydratáciu pomocou hydratačného telového mlieka alebo oleja. Ich pôsobenie je práve po použití peelingu omnoho účinnejšie.

Pozitívne výsledky v podobe zdravej, vitálnej a krajšej pokožky sa dostavia v prípade, že budete používať peeling pravidelne, najlepšie dvakrát do týždňa. Aj tu však platí zásada „menej je viac“, čo znamená, že treba dodržiavať určité intervaly jeho používania, aby mali jednotlivé vrstvy kože dostatočný čas na regeneráciu. Jeho pravidelným používaním nielenže objavíte kľúč k zdravej a krásnej pokožke, ale zapôsobí na vás aj vášho partnera ako účinné afrodiziakum.

Veríme, že vás naše tipy inšpirovali a pomôžu vám k tomu, aby ste dokonale pripravili svoju pokožku na blížiace sa obdobie jari aj leta.

Prajeme vám krásne jarné dni!

Sledujte aj našu Facebook stránku, kde nájdete množstvo zaujímavých informácií, tipov a rád, ako byť krásna, zdravá, cítiť sa fit a v harmónii s prírodou a okolím, ktoré nás obklopujú.

 

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!