Ako vyhrať jarný boj nad suchou pokožkou?

Ako vyhrať jarný boj nad suchou pokožkou?

Dnešná doba je uponáhľaná vo všetkých smeroch. Veľakrát si nenachádzame čas ani na prípravu zdravého jedla, nie to ešte na kvalitnú starostlivosť o svoje telo. To najviac trpí pri teplotách okolo 10 °C. Naša pokožka sa vtedy oveľa viac vysušuje a tvrdne. Nie nadarmo sa celé vyčerpané a namáhané na jar ozýva, volá o pomoc rôznymi signálmi v podobe dobre známych suchých pier, hánok, lakťov, nôh a popraskaných piet. Aké máme na to najúčinnejšie „SOS“ na suchú pokožku?
TIP: Telové mlieko zelený čaj na suchú až veľmi suchú pokožku

Zavítajte do babičkinej záhrady

Po pomoc veru netreba chodiť ďaleko. Stačí využiť prírodné bohatstvo minerálov a vitamínov z prírody, ktorých skryté tajomstvá poznali aj naše staré matere. Včelí vosk, materská kašička, nechtík či jelení loj, to všetko polo naporúdzi, keď bolo potrebné dodať namáhanej pleti stratenú sviežosť.

Pleťová MaskaKuchyňa či balkón – zriaďte si vlastnú kozmetickú továreň

Poznáte overené receptúry z najexkluzívnejšej kozmetickej továrne - vlastnej kuchyne? Že nie?! Tak ju čo najskôr „navštívte“, pretože práve tu dostanete všetko zdravé, dokonale známe a nič nebezpečné, čo by vašej pleti mohlo ublížiť. Vyskúšať môžete overený med zmiešaný so smotanou či olivový olej s uhorkami a kvapkou citrónu. Tieto vitamínové bomby dokážu vyradiť z hry i tie najospevovanejšie a najdrahšie pleťové masky ktorejkoľvek drogérie. Zazimovanú pleť prekrvia a nadopujú ju energiou do ďalšieho, tentokrát horúceho ročného obdobia.

Rada mojej mamy

Moja mama si pravidelne prikladá na rany či suché časti tela, ktoré potrebujú zregenerovať výťažok z Aloe Vera. Pestuje ho a šetrne strihá na bytovom balkóne, takže presne vie čo svojej pokožke dodáva a nemusí sa obávať o vedľajšie a nežiaduce účinky všakovakých krémov z obchodu. Každý už dnes poznáme ospevované Aloe Vera, no málo kto z nás vie, že v čistej forme, bez pridania iných chemických esencií ničiacich jej účinok, je omnoho účinnejšie a skutočne najlepšie. Okrem rán a suchej pokožky si poradí aj so svrbením a začervenaním v oblasti problémových ženských partií, v prípade kandidózy alebo inej vaginálnej mykózy. Aloe Vera obsahuje obrovské množstvo biologicky aktívnych látok, ktoré majú priaznivé účinky na celkový ľudský organizmus. Tento všeliek pomôže nie len zregenerovať pokožku, ale i posilniť oslabenú imunitu.

Ako začať - Tipy a triky na Suchú pokožku

Začnite tým, že si Aloe Vera nasadíte v kvetináči už teraz a kým príde prvá nádielka babky Perinbabky, budete mať prvého pomocníka do svojej domácej fresh lekárničky. Kochlíkové a bedničkové pestovanie na balkónovej záhradke alebo bytové záhradky vo dvore sú perfektným a obľúbeným riešením dnešných mladých ľudí žijúcich v meste, ktorí uprednostňujú zdravú a čistú formu pestovania zeleniny a byliniek a nežijú práve v dedinskom prostredí. Okrem Aloe Vera si môžete takto vypestovať dokonca aj vlastný rozmarín, levanduľu, citrón či mätu. Ak by ste sa chceli vydať cestou domáceho pestovania, v blogu mestských „foresterov“ z Bratislavy nájdete niekoľko rád ako na to. Viac o bylinkách a ich kozmeticko-ozdravných účinkoch nájdete v našom bylinnom herbári Bodhi.

Mata pestovanie

Vyskúšajte najúčinnejšie esencie sveta

Inšpirovať sa môžete napríklad aj národmi so slnečným úsmevom na tvári a nestarnúcou pokožkou. Ako to len robia Eskimáci, ktorých telo je vystavované nepredstaviteľným chladom a mrazom ďalekého Sibíru? Ako dokážu zachovať pružnosť a odolnosť svojej pokožky indiánske a africké kmene, žijúce v stepiach, priamo pod tými najväčšími páľavami slnka? Čomu vďačia za svoju večne sviežu pokožku a krásne pevné vlasy ázijské kmene, prežívajúce v lone vysokohorskej prírody? Oni, na míle vzdialení od výdobytkov modernej techniky, už po tisícročia využívajú len liečivé účinky darov prírody. Medzi nimi neodmysliteľný kokosový olej, citrusy, nenahraditeľný čajovník či rozdrvené zrnká voňavej kávy.

Bambucké maslo

Bambucké MasloĎalším prírodným pokladom, ktorý svojou vôňou i účinkom poteší vašu suchú pokožku (najmä zhrubnutú kožu na chodidlách a lakťoch) je prírodný africký poklad známy aj pod menom „Shea Butter“, teda bambucké maslo. Maslo získané z orechov vzácnych stromov Shea Tree vám zaručí vysoko hydratačný a zmäkčujúci efekt najmä v zimných mesiacoch, kedy sa nám pokožka na celom tele viac vysušuje, pretože jej chýbajú vitamíny, ako napríklad vitamín D prirodzene získavaný zo slnečných lúčov počas dlhých letných dní. Pridáva sa do hydratačných krémov, peelingov a telových voskov, avšak môžete ho kúpiť aj samostatne. Toto zázračné masielko obsahuje dôležité vitamíny typu A, E a F, prírodné liečivé vosky, vzácne rastlinné steroly, kyselinu škoricovú a nenasýtené mastné kyseliny. Je veľkým obľúbencom najmä u žien, pretože dokáže natrvalo prepožičať hebkosť, jemnosť a neodolateľný vzhľad pokožky. Taktiež nim v jeho 100-percentnej forme môžu natierať mamičky aj inak citlivú pokožku svojich detí. Okrem iného má aj hojivé a protizápalové účinky a používa sa pri liečbe dnes veľmi rozšírenej psoriázy, ekzémov, lupienky, akné a jaziev. Podobné účinky a všestranné využitie má aj kokosový olej, ktorý sa dokonca pojedá po lyžičkách denne, čím si viete zvýšiť obranyschopnosť vášho organizmu, dokonca bezpečnejšie a lepšie ako s liekmi na imunitu.

Extrakty a oleje

suchá pokožka krémovanie

Aloe Vera či bambucké maslo nie sú ani zďaleka jedinými prírodným zdrojmi, extra bohatými na vitamíny a liečivé zložky. Panenský olivový alebo argánový olej pravidelne nanášaný na celé vysušené telo aspoň trikrát do týždňa, liečivý a antiseptický „Tea Tree“, teda výťažok z austrálskeho čajovníka, ako aj telové mlieko obsahujúce geránium, ktorého kvetinová vôňa s korenistým nádychom harmonizuje ako telo tak i myseľ, dopomôžu nie len k dokonalému vzhľadu, ale i výbornej kondícii. Vedeli ste, že esenciálny olej z geránia sa využíva v kozmetike najmä pre jeho protizápalové a hojivé účinky, špeciálne pre namáhanú a vysušenú pokožku?

A ešte jedna rada na záver. Ak sa naučíte viac orientovať v prírodných receptoch a uprednostníte prírodnú kozmetiku pred tou agresívnou, neodvďačí sa vám len vaša pokožka, ale aj naše krásne životné prostredie. Časom nie len že budú vyzerať, ale budú sa aj „cítiť“ zdravšie. A my s nimi. Práve preto si nabudúce povieme, ako sa v kozmetike orientovať, ako rozlišovať tú zdravú od škodlivej a zbytočne premiešanej chemickými a umelými látkami. Čo sú to napríklad parabény a ďalšie nebezpečné zložky, ktoré nájdete okrem kozmetických prípravkov napríklad aj v čistiacich prostriedkoch na podlahy!

 Dovtedy vám prajem krásnu jar, plnú sviežosti a pevnej, neodolateľne krásnej a hydratovanej pokožky!

Komenty

Publikované 2015-09-02 20:41:05 Napísal hm na mna dost plytke, mohol si tam zaokopmnovat napr tvar, absolutne tam xyba, len maxula. ale zas an druhejs tarne, ked v takej kose takto nejaka zenska vyzerala tak fakt je salena;]. potom xapem;p Link ku komentáru
hm na mna dost plytke, mohli ste tam zaokopmnovat aj nieco na tvar, absolutne to tam xyba, ale zas an druhej strane, vase produkty su skvele, napr Vas peeling s obsahom Rastlinnzch olejov a bambuckeho masla je dar pre pokoyku. Uplny jarny detox ...

Napíšte komentár

Opíšte kód


Vianočné darčekové sady!